Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Філарет і Мефодій домовляються про створення помісної церкви

П'ятниця, 23 вересня 2011, 15:55

Предстоятелі УПЦ КП і УАПЦ патріарх Філарет і митрополит Мефодій домовилися про відновлення діалогу щодо створення єдиної помісної церкви.

Про це йдеться у спільній заяві предстоятелів.

"Ми свідомі того, що цей шлях — складний. Але, разом з тим, і ми самі, і єпископат, духовенство та вірні очолюваних нами Церков завжди розуміли і визнавали шкідливість існуючого розділення та виявляли бажання знайти спосіб його подолання", - йдеться у заяві.

На думку лідерів церков, "українське суспільство поділене — ми бачимо суперечки між політиками, спроби посіяти ворожнечу на ґрунті мови, національної належності, регіону проживання".

"На жаль, однією з причин поглиблення суспільного розділення є також і відсутність єдності Православної Церкви в Україні та викликана цим ворожнеча. Наше бажання — зробити для єднання українського суспільства те, що в наших силах, а саме — подолати церковне розділення", - пишуть Філарет і Мефодій.

"На перешкоді єдності не раз поставали як зовнішні, так і внутрішні чинники, об'єктивні та суб'єктивні", - йдеться у заяві.

"Під час спілкування ми прийшли до спільного висновку: минулі непорозуміння та суперечки не повинні закривати нам шлях до діалогу,  примирення та, у підсумку, досягнення церковної єдності", - зазначено у документі.

У підсумку зустрічі досягнуто домовленість розпочати кроки для відновлення діалогу мїж УПЦ Київського Патріархату та Українською Автокефальною Православною Церквою щодо відновлення єдності Православної Церкви в Україні.

Як повідомляють предстоятелі церков, на зустрічі був присутній екс-президент Віктор Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування