Європосол: рішення влади мають оцінювати виборці

П'ятниця, 23 вересня 2011, 22:13

Якщо до початку ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом ситуація в Україні не поліпшиться, то немає гарантій, що Європарламент підтримає ратифікацію документа.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, якого цитує тижневик "Український тиждень".

"Я не хотів би, щоб мене зрозуміли так, що Європейський парламент обов`язково буде за ратифікацію угоди. Це може бути і не так, якщо на момент, коли почнеться процес ратифікації, ситуація в Україні не поліпшиться", - сказав він.

"Більшість фракцій у європейському законодавчому органі, навіть соціалісти, з якими співпрацює Партія регіонів, виступають за те, що, насамперед, в Україні має бути дотримано європейських принципів", - уточнив політик.

"Так само ніхто не може передбачити, якими будуть рішення національних парламентів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною", - цитує Тейшеру УНІАН.

За словами дипломата, гостро стоїть питання про відповідність того, що відбувається в Україні, тим цінностям, які обстоює ЄС.

"Це не сумісно з цінностями, які пропагує Євросоюз. Тому ми ведемо діалог із владою, щоб вона зрозуміла, у чому полягає проблема. Певні закони, які застосовуються в країні, не відповідають демократичним принципам. Рішення влади мають оцінювати виборці", - заявив він.

"Керівництво вашої держави мало б саме хотіти уникнути спотвореного законодавства. Звичайно, закони часів Хрущова кращі, ніж те, що було за Сталіна. Але цього недостатньо. Рішення повинна знати ваша влада", - пояснив глава представництва Євросоюзу в Україні.

При цьому Тейшера зазначив, що у Євросоюзі позитивно оцінюють газові угоди, укладені урядом Юлії Тимошенко 2009 року.

"2009 року Словаччина, Сербія, Болгарія замерзали, і в той час саме та пані, яка зараз у тюрмі, знайшла рішення. І це визнали у країнах ЄС", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування