Україна третій рік забуває про борг перед Росією

Субота, 24 вересня 2011, 10:35

У проекті держбюджету на 2012 рік третій рік поспіль не відображається заборгованість України перед Росією за Харківськими газовими угодами.

Про це в коментарі для ZN.UA повідомив екс-керівник міністерства фінансів Ігор Уманський.

"Мова йде про знижку на газ, яка передбачена в розмірі 100 доларів за 1000 кубометрів (там пряма норма і дуже короткий текст, який трактувати двояко дуже складно). Так от: ця знижка повинна додаватися і оформлятися як державний борг України перед Російською Федерацією", - повідомив Уманський.

Проте ні в документах за 2010 рік, ні за 2011, ні тепер уже за 2012 сума цього боргу в загальному розмірі держборгу не відображена. Це зроблено з простої, нібито технічної причини: на сьогоднішній день не затверджена методологія обліку цього боргу.

"Але якщо враховувати, то держборг буде зовсім не в тих обсягах, які передбачені в тексті законопроекту. До поточного обсягу на кінець 2012 року необхідно додати ще близько 10 мільярдів доларів", - сказав екс-міністр.

"Разом прямий держборг складе приблизно 500 мільярдів гривень (зростання за півтора року - 270 мільярда гривень, або 120%)", - зазначив Уманський.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування