Янукович розповів Медведєву про свою тривогу

Субота, 24 вересня 2011, 17:16

Президент Віктор Янукович сподівається на конструктивний діалог з енергетичного питання в ході переговорів зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

Про це він сказав на початку зустрічі з Медведєвим у його резиденції в національному парку Завидово в Тверській області РФ, передає Інтерфакс-Україна.

"Масу питань нам вдалося вирішити і я впевнений в тому, що ми і тут підійдемо правильно і конструктивно до вирішення питання (щодо українсько-російських газових угод)", - зазначив український президент.

Янукович підкреслив, що "існує певна тривога" у співпраці між Україною і Росією в сфері енергетики.

Разом з тим, за словами президента, за останні півтора року сторони "багато чого зробили" у напрямку розвитку двостороннього співробітництва.

Янукович подякував своєму російському колезі за гостинність і назвав цю зустріч "символічною". "Як правило, тут зустрічаються близькі люди і мені це приємно", - підкреслив він.

Український президент також висловив надію на проведення найближчим часом чергового засідання українсько-російської міждержавної комісії.

"Наші служби, наші уряди все підготували, тому, напевно, є сенс не затягувати нам з проведенням засідання міждержавної комісії, і бажано, щоб ми визначилися до регіонального економічного форуму, який будемо проводити в Донецьку", - сказав він.

Разом з тим, Медведєв закликав свого колегу обговорити, в тому числі, і найбільш складні питання двосторонніх відносин.

"Звичайно, є сенс поговорити і щодо найбільш складних питань, включаючи енергетичне співробітництво, питання прикордонні і пройтися по деяких позиціях плану роботи, який ми з Вами створювали якийсь час тому", - сказав Медведєв.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, Медведєв зустрів Януковича на ганку. Переговори відбуваються у Камінній залі.

Фото прес-служби президента 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування