Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять ветувати "біометричну" корупцію

Неділя, 25 вересня 2011, 10:12

Народний депутат Кирило Куликов просить президента ветувати ухвалений парламентом закон, яким запроваджуються паспорти з біометричними даними.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Куликова, відповідний лист направлений ним на адресу Віктора Януковича.

На думку депутата, "цей закон є відвертим проявом корупції".

"Цей закон не скасовує існуючі на сьогоднішній день корупційні схеми у сфері виготовлення бланків документів, завдяки яким посередники заробляють сотні мільйонів на пересічних громадянах, а навпаки, розширює поле для їх діяльності", - наголошує Куликов.

За його словами, під гаслами виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України було пролобійовано інтереси комерційної структури, що здійснює виготовлення бланків документів із голографічними захисними елементами.

"Контрольно-ревізійне управління за результатами перевірок відзначило, що внаслідок участі посередників при виготовленні бланків втрачається контроль держави за їхньою кількістю та обігом, тобто утворений так званий "тіньовий ринок". А це пряма загроза національній безпеці України", - наголошує депутат.

Він звертає увагу на те, що законом врегульовуються також відносини у сфері оформлення та видачі документів, що посвідчують певні права особи та її спеціальний статус (соціальне посвідчення, посвідчення водія, пенсіонера, "посвідчення особи з інвалідністю"), які не мають жодного відношення до взятих Україною міжнародних зобов’язань.

Як повідомлялося, 23 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України".

Того ж дня в Міністерстві юстиції зазначили, що ухвалений закон порушує основні конституційні засади розвитку держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування