Екс-міністр: у проекті бюджету нестиковки на десятки мільярдів

Неділя, 25 вересня 2011, 12:15

В урядовому проекті держбюджету на 2012 рік дуже багато розбіжностей у цифрах.

Як заявив ZN.UA екс-керівник Міністерства фінансів Ігор Уманський, в основному тексті законопроекту, додатках, таблицях, пояснювальних записках цифри "б’ються" на досить значні суми.

Уманський нагадав, що незабаром після подачі документа навіть лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про нестиковки в проекті на 4-5 мільярдів.

"На жаль, їх там набагато більше", — констатував екс-міністр фінансів.

"Наприклад, у пояснювальній записці доходи бюджету вказуються в сумі 334 мільярди гривень, а в самому тексті законопроекту — 337,5 мільярдів. Або трансферти Пенсійному фонду в поясненнях — 48,3 мільярдів, а в тексті й таблицях — 44,5 мільярдів", — повідомив він.

За словами екс-міністра, "зовсім незрозуміла ситуація з цілковитою невідповідністю цифр щодо держборгу та його фінансування — там повний безлад".

"Наприклад, у додатках до проекту бюджету є структура держборгу і за всіма роками розписано обсяги погашень і суми обслуговування. Тож ці цифри взагалі не збігаються із закладеними безпосередньо в проект закону про держбюджет", - стверджує він.

"Якщо відповідно до додатків погашення в 2012 році становитимуть 38 мільярдів гривень, то в тексті законопроекту закладено майже 60 мільярдів. На обслуговування держборгу в додатках фігурують 15,3 мільярдів гривень, а в законопроекті — 30 мільярдів", — зазначив Уманський.

"Схоже, що Мінфін за старою "доброю" звичкою заклав "запас міцності" для торгівлі з депутатами — близько 5—7 мільярдів гривень, завищивши видатки за статтею "обслуговування держборгу", — вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування