Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче забрати Вінського й Ніколаєнка у нову партію

Неділя, 25 вересня 2011, 19:35

Лідер Соцпартії Олександр Мороз планує створити лівоцентристську партію.

До неї, крім СПУ, Селянсько-демократичної партії, ВО "Патріотичний союз України", Партії дітей війни, увійдуть ще й політсили "Народна влада" та "Справедливість", повідомляє Gazeta.ua.

Дві останні політсили очолюють його колишні соратники, які вийшли з СПУ, Йосип Вінський та Станіслав Ніколаєнко.

За словами Мороза, Вінський і Ніколаєнко виходили з СПУ, а відтак створювали партії, керуючись суб'єктивними інтересами.

"У лівоцентристському спектрі є понад десяток партій. Щоб спростити вибір людей, дати чітку відповідь на їхній запит, потрібно закрити сторінку минулого, не зважаючи на все те, що колишні партнери говорили...", - підкреслив політик.

Мороз повідомив, що створено координаційну раду з представників шести партій – Селянсько-демократичної партії, ВО "Патріотичний союз України", СПУ, Партії дітей війни, "Народної влади" і "Справедливості", а також налагоджують співпрацю й з іншими силами.

"Наразі все зводиться до статутних і технологічних питань, де не все так просто, як видається на перший погляд. Йдеться про те, що, можливо, треба робити ребрендинг партії", - сказав лідер СПУ.

"Тут наші позиції розходяться. Соціалісти вважають, що назву партії змінювати не варто, оскільки вона існує 20 років і викликає певні асоціації, а інша назва буде відривати сприйняття людей від саме нашої політичної сили", - вважає він.

"Є й інші нюанси, які, гадаю, невдовзі будуть узгоджені. У принциповому плані можливість такого об'єднання існує", - сказав Мороз.

Він також повідомив, що днями відбувся з'їзд Партії дітей війни, на якому прийняли постанову про припинення її діяльності і про об'єднання з СПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування