Депутат-регіонал відбирає кінотеатр у центрі Києва?

Понеділок, 26 вересня 2011, 14:41

За зверненням народного депутата з Партії регіонів Андрія Пінчука прокуратура влаштувала перевірку найстарішого кінотеатру Києва "Жовтень".

Як повідомляє "Дело", результати ревізії ставлять під сумнів право власності нинішніх власників на кінотеатр.

Прокуратура Подільського району Києва перевірила законність дій посадових осіб комунального підприємства кінотеатр "Жовтень" та ТОВ "Кіноман" при використанні цілісного майнового комплексу кінотеатру.

За інформацією видання, перевірка була ініційована за зверненням народного депутата Андрія Пінчука, в якому парламентарій просив правоохоронний орган звернути увагу на використання кінотеатру не за цільовим призначенням та неналежні витрати бюджетних коштів в "Жовтні".

Наразі власником кінотеатру є компанія "Кіноман", яка була створена членами трудового колективу КП кінотеатр "Жовтень" в 2003 році.

Відразу після цього "Кіноман" орендував цілісний майновий комплекс кінотеатру, а потім в 2006 році комунальне підприємство кінотеатр "Жовтень" було припинено шляхом приєднання до ТОВ "Кіноман".

Прокуратура, вивчивши історію переходу кінотеатру з комунальної у приватну власність, дійшла висновку, що "Жовтень" незаконно належить нинішнім власникам.

Зокрема правоохоронці вказали, що відповідно до статусу комунального підприємства кінотеатр "Жовтень", для припинення його діяльності має бути письмова згода Головного управління Культури Київської міськради.

Однак такий документ міська влада не надавала.

Відсутність паперу стало підставою для Окружного адміністративного суду Києва, до якого звернулася прокуратура, визнати незаконною реєстрацію Подільською районною адміністрацією Києва припинення юридичної особи КП кінотеатр "Жовтень" (реєстрація про припинення юрособи була внесена до реєстру в 2007 році).

Таким чином, якщо рішення не буде оскаржене, кінотеатр замість нинішніх власників - ТОВ "Кіноман" - набуде колишнього власника - Київську міськраду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...