Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністр Тимошенко винуватив суд в перекручуванні фактів

Понеділок, 26 вересня 2011, 18:28

Судді Печерського райсуду Києва перекручують факти справи колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка і намагаються влаштувати конфлікт із керівництвом СІЗО.

Про це йдеться у листі Іващенка, переданому УНІАН.

Як зазначає колишній військовий посадовець, 20 вересня Печерський суд виніс окрему ухвалу, в якій вказується, що начебто Іващенко на судовому засіданні висловив обурення на адресу СІЗО за ненадання йому необхідної медичної допомоги, у зв’язку з чим звертається увага керівництва ізолятору щодо стану його здоров`я.

"Зазначені твердження є неправдивими, такими, що не відповідають дійсності", - запевняє екс-міністр.

"У своїй заяві на підтримку клопотання адвокатів про зміну мені запобіжного заходу я навпаки висловив претензії до колегії суду на чолі із суддею Сергієм Вовком стосовно того, що суд не бажає врахувати факт, що СІЗО не має об активних можливостей надати мені необхідну медичну допомогу в умовах стаціонару з причин відсутності в медчастині ізолятору відповідних спеціалістів, не кажучи вже про спеціалізоване (неврологічне) відділення", - наголошує в листі Іващенко.

Також він звертає увагу, що у своєму зверненні на засіданні 20 вересня він звинуватив суддів у нехтуванні нормами Конституції і КПК, закону "Про судоустрій і статус суддів", а також в порушенні ними суддівської присяги.

"Дивно, що все це було інтерпретовано судом як "обурення на адресу СІЗО". Це не можна сприймати інакше, ніж як відверту підтасовку, перекручування фактів з боку суду!", - підкреслив Іващенко.

У зв’язку з цим він зауважив, що "таким чином я і мої адвокати ще раз переконалися у правильності і правомірності подання заяви до Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності членів колегії суддів - Сергія Вовка, Оксани Царевич та Володимира Карабаня".

Як відомо, Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за обвинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації "Феодосійського судномеханічного заводу".

Щодо нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...