Ціну на газ визначать до кінця жовтня

Понеділок, 26 вересня 2011, 20:24

Умови поставки російського газу в Україну і його транспортування по українській території повинні бути погоджені до кінця жовтня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело, близьке до переговорного процесу.

За словами співрозмовника агентства, така домовленість була досягнута в суботу під час зустрічі президента України Віктора Януковича з керівництвом Росії.

Він зазначив, що в ході переговорів була досягнута домовленість про "оптимізацію цін на поставлений в Україну газ і ціною його транспортування по території України".

"Це означає, що ціна на транспортування повинна задовольняти три сторони - Росію, Україну і споживачів у Європі", - сказав співрозмовник агентства.

Він підтвердив, що в ході переговорів досягнута домовленість про реструктуризацію НАК "Нафтогаз Україна", виділення з нього газотранспортної компанії та створення в будь-якій формі тристороннього консорціуму за участю України, Росії та Європи.

При цьому, за словами джерела, українська сторона пропонує знизити ціну газу до рівня, який передбачений контрактами ВАТ "Газпром" з Німеччиною.

Співрозмовник агентства підкреслив, що президенти поставили "загальний тренд переговорів", а конкретні цифри будуть визначені в ході міжурядових переговорів, які повинні пройти до кінця жовтня.

"Це необхідно для того, щоб ці показники були враховані в проекті держбюджету України на 2012 рік", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...