Консорціум з Росією буде незаконний - експерт

Понеділок, 26 вересня 2011, 20:50

Найбільш нейтральним варіантом домовленостей з Росії щодо знижки на газ може бути створення консорціуму на базі української газотранспортної системи.

Таку думку висловив провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Сергій Дяченко в ефірі Першого ділового каналу.

"Але на тих пропозиціях, які Росія висуває, це супроводжуватиметься відмовою України від тих досягнень, які вона отримала у напрямку руху до європейських енергетичних ринків", - цитує експерта Gazeta.ua.

За його словами, участь у консорціумі ВАТ "Газпром" протирічить європейському законодавству.

"Після вступу України до енергетичного співтовариства створення консорціуму за участю таких гравців, як "Газпром" чи європейські збутові компанії - це порушення європейського законодавства. На території України транспортними активами не може володіти компанія, яка є постачальником газу", - зауважив експерт.

Дяченко наголосив, що для України найкращим варіантом була б інтеграція газотранспортної системи до європейського простору.

"Для цього просто треба створити прозорого оператора і вільний доступ до мереж згідно з Енергетичною хартією", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...