Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще один працівник МВС відмовляється від свідчень проти Луценка

Вівторок, 27 вересня 2011, 14:23

Свідок у справі Юрія Луценка співробітник відділу розвідувально-розшукової діяльності МВС Микола Сорока відмовляється від своїх попередніх свідчень, які записані в протоколах прокуратури.

Про це він повідомив на судовому засіданні.

Так, захисник Луценка Олексій Баганець запитав Сороку, чому він з кожним допитом давав все більше свідчень проти екс-міністра та заявляв, ніби Луценко давав йому вказівку про влаштування водія Приступлюка на роботу.

"Луценко? Такого не було. Особисто Луценко мені такої вказівки не давав".

Водночас Сорока зазначив, що він лише зробив припущення з приводу того, що Луценко міг надати вказівку начальнику Департаменту з працевлаштування щодо Приступлюка.

"Це було припущення. Міністр внутрішніх справ міг дати вказівку Круку", - сказав він, ще раз наголосивши, що це було тільки припущення.

Крім того, на питання Баганця про те, чи справді Сорока говорив на допиті, що Луценко проводив "чистку кадрів" в МВС, він заявив:

"Ні, таких (свідчень) я не давав. Це не мої слова".

На це Луценко сказав: "Це вже третє свідчення за сфальшованими протоколами Генпрокуратури".

Крім того, Сорока зазначив, що всі водії МВС працювали в його підрозділі.

"Всі водії міністрів внутрішніх справ працювали в розвідці (у відділі розвідувально-розшукової діяльності)", - сказав він, наголосивши, що водіям був потрібен допуск до всіх об’єктів, з якими був пов’язаний міністр.

Зокрема, Сорока зазначив, що водій попереднього міністра Білоконя також працював у цьому підрозділі.

Раніше співробітники МВС Юрій Кошець та Сергій Шумило двоє заявили, що Леонід Приступлюк був прийнятий на роботу в МВС без порушення законодавства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування