НБУ звітує, що "залякані" українці почали купувати в рази менше валюти

Вівторок, 27 вересня 2011, 17:26

Національний банк відзначає зменшення денного обсягу покупки населенням готівкової інвалюти в 4,3 рази до 52 мільйони доларів 23 вересня у порівнянні з 22 вересня.

Про це на брифінгу повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, повідомляють "Українські новини" передає "Обком".

За її словами, Нацбанк очікує збереження таких показників денного обсягу купівлі валюти.

Щербакова зазначила, що в п'ятницю, 23 вересня, населення купило 52 мільйони доларів, а здало 98 мільйонів доларів, у той час як у четвер, 22 вересня, населення купило 222 мільйони доларів, а здало 69 мільйонів доларів.

Директор департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій НБУ Надія Пасенова підкреслила, що банки зобов'язані копіювати тільки першу сторінку паспорта при проведенні валютообмінних операцій на суму до 50 тисяч гривень.

За її словами, водійське, пенсійне посвідчення та військовий квиток не можуть прийматися банками в таких випадках.

Постановою 278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов'язав банки фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, яка здійснює валютообмінну операцію, в довідках та квитанціях.

Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень в день.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування