Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє очолити "Нашу Україну" на виборах

Вівторок, 27 вересня 2011, 18:54

Президія "Нашої України" прийняла базову позицію про те, що партія йде на вибори і звертається до патріотичних і демократичних сил із пропозицією про консолідацію.

Про це заявив лідер політсили Віктор Ющенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Головною темою засідання було те, як формалізувати політичну лінію в процесі консолідації патріотичних і демократичних сил", - розповів він.

"Якого рівня буде ця консолідації буде залежати, безумовно, від наших партнерів. Ми відкриті до діалогу і переговорів", - сказав політик.

"Я розумію, що не вдасться об'єднати всі ці сили в єдину організацію, яка б йшла єдиним списком - БЮТ, політичну силу Арсенія Яценюка,"Свободу". Але принаймні для багато чого - загальних принципів, загальної поведінки, недопущення взаємної боротьби, узгодження округів і багато чого іншого, включаючи уникнення взаємної критики, - для цих речей всі політичні сили повинні бути відкритими", - сказав лідер "Нашої України".

За його словами, принципи нового виборчого законодавства будуть визначені найближчим часом.

"За ці два місяці країна прийде до правил, за якими в 2012 році доведеться змагатися на виборах. Я хотів би сказати, що "Наша Україна" готова до цього шляху, і як завжди ми будемо підтверджувати вірність нашим національним інтересам", - зазначив Ющенко.

"Переконаний - якщо всі патріотичні сили сконцентруються на таких принципах, ми зможемо досягти більшого взаєморозуміння і великої єдності", - підкреслив він.

Коментуючи перспективи створення окремої депутатської фракції за участю депутатів від "Нашої України", він сказав: "Якби за цим стояла реальна воля тих людей, які про це говорять, це об'єднання в парламентську групу давно могло б статися".

"Оскільки ж мова йде про чиюсь пихи, чиєсь персональне позиціонування, - то це може відбутися, тільки якщо хтось буде Генеральним секретарем - це умови, неприйнятні навіть для самих переговорів", - уточнив Ющенко.

При цьому політик зазначив, що президія підтвердила мандат на проведення консультацій у парламенті для формування окремої парламентської групи.

"Наша України для цього процесу як завжди відкрита, і якщо він закінчиться не результативно, то не з нашої вини. 11 депутатів Нашої України готові консолідуватися з іншими депутатами нашої фракції в окрему групу", - підкреслив він.

Політик також заявив, що братиме участь у наступних виборах за партійним списком.

"Я не можу піти по мажоритарному списку, так як це може сприйматися просто як нечесна політична гра. Я повинен відповідати за партію, а не за самого себе. Тому провести політичну силу - це набагато більша лицарська завдання, ніж пройти самому", - сказав Ющенко.

Як відомо, раніше повідомлялося, що партія "Наша Україна" на з'їзді планує зняти Віктора Ющенка з посади свого почесного глави.

Нібито це буде зроблено з метою формування нової політичної сили на основі НУ, партії "За Україну!" і партії "Громадянська позиція", а фінансуватися проект буде чинною владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування