Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники запевняють, що Луценку не варто боятися зарази

Вівторок, 27 вересня 2011, 22:56

Екс-міністр Юрій Луценко не отримає в СІЗО зараження на ВІЛ-інфекцію, СНІД або туберкульоз.

Про це йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби, щодо заяви Луценка про неналежні умови його тримання та лікування в Київському СІЗО.

В службі підтвердили, що в СІЗО дійсно утримуються заарештовані, які хворі на ВІЛ-інфекцію, СНІД або туберкульоз.

"Але, у відповідності з діючою нормативною базою, перші дві категорії ув’язнених мають утримуватись на загальних умовах (без ізоляції), і при дотриманні особою заходів профілактики зараження ВІЛ-інфекцією є неможливим", - зазначили тюремники.

"В свою чергу, хворі на туберкульоз - ізолюються від загальної маси ув’язнених та утримуються у відповідних приміщеннях медико-санітарної частини СІЗО", - повідомили в прес-службі.

При цьому у відомстві додали, що це "унеможливлює захворювання, оскільки не допускається прямий контакт тубхворих з іншими заарештованими, тим більше Луценком, камера якого знаходиться на значній відстані та в іншому режимному корпусі СІЗО".

У відповідь на заяви про обов’язок керівництва Київського СІЗО організовувати та здійснювати лікування Луценка в службі заявили, що "згідно діючої нормативної бази всім категоріям ув’язнених в СІЗО в межах установи медперсоналом надається медична допомога".

"Здійснення консультацій, обстежень, лікування за межами слідчого ізолятора можливе лише за письмового дозволу слідчого або судового органу, у впровадженні якого перебуває кримінальна справа", - підкреслюють тюремники.

"При потребі надання невідкладної медичної допомоги - керівництво установи зобов’язано викликати бригаду швидкої медичної допомоги або самостійно терміново доставити хворого до відповідного медичного закладу МОЗ України", - пояснили в прес-службі.

"Однак, згідно комісійних висновків фахівців МОЗ України від 20 вересня, стан здоров’я Луценка визнано таким, що не потребує лікування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я МОЗ України. Надані комісією фахівців МОЗ України рекомендації виконуються в межах Київського СІЗО", - зазначили у відомстві.

В службі повідомили, що наразі, стан здоров’я Луценка перебуває під динамічним наглядом медперсоналу Київського СІЗО.

"Скарг або заяв від екс-міністра на адресу керівництва або персоналу СІЗО не надходило", - підкреслили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...