Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій кажуть, що виборчий закон ніхто не "бракував"

Середа, 28 вересня 2011, 19:43

Рекомендації Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) щодо законопроекту про вибори до Верховної Ради будуть ретельно опрацьовані.

Про це заявила радник президента - представник президента в Конституційному Суді Олена Лукаш, коментуючи інформацію про те, що фундація "забракувала" виборчу реформу.

За її словами, у експертних висновках IFES щодо законопроекту, які отримала Робоча група, норми законопроекту оцінені "як позитивні кроки, що поліпшують чинний закон про вибори та сприяють проведенню в Україні демократичних виборів".

Водночас, зауважила Лукаш, висновки IFES містять також критичні оцінки окремих норм законопроекту, які, на думку експертів фундації, не відповідають міжнародним виборчим стандартам та положенням деяких міжнародних актів.

IFES, крім того, надала свої рекомендації щодо поліпшення законопроекту.

Радник президента підкреслила: жоден закон про вибори за час існування незалежної України не обходився без критики - безумовно, українська сторона була до неї готова і цього разу.

"Але ми сприймаємо ці висновки як пораду щирого друга, який має розуміння ситуації, має зауваження та рекомендації і визнає, що нами проведено плідну роботу", - цитує Лукаш прес-служба президента.

Радник процитувала слова експертів IFES: "Метою цього заходу не є критика законопроекту або виборчого досвіду в Україні".

"Ми дуже вдячні нашим закордонним колегам за важливу і копітку працю. Переконана, всі рекомендації IFES будуть ретельно опрацьовані українським парламентом і переважна більшість із них знайде відображення у виборчому законодавстві", - наголосила Лукаш.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування