Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обурився, що Тігіпко вже перекинув йому м’яч

Середа, 28 вересня 2011, 21:49

Законопроект, який скасовує соціальні пільги для окремих категорій населення, на найближчому пленарному тижні розглядатися не буде.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Я повинен заспокоїти людей і енергію применшити тих, хто там займається організацією чергових акцій, на найближчий пленарний тиждень у планах Верховної Ради немає розгляду цього питання", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що Кабмін пообіцяв проводити діалог із представниками громадських організацій афганців, чорнобильців і інших категорій.

"Я вважаю неправильною політикою, коли звучить теза, що мовляв у нас розмови не виходить, тепер м’яч на полі Верховної Ради України", - зауважив він.

Спікер уточнив, що "при такому підході Верховна Рада може прийняти першу частину закону – виконання судових рішень, а заключні положення, де йдеться про право Кабінету міністрів регулювати видатки соціальних законів - не розглядати".

"Я вважаю, що тут спільна відповідальність лежить на уряді і на всій Верховній Раді України. Я підкреслюю, на всій Верховній Раді. І немає поділу на провладну більшість і опозицію", - заявив Литвин.

Як відомо, представники громадських організацій, які вимагають відновлення пільг, вийшли з переговорного процесу з урядом. Вони не змогли порозумітися з віце-прем’єром Сергієм Тігіпком.

Зараз вони ведуть переговори з парламентськими фракціями і не виключають, що знову вдадуться до протестних акцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...