Репортери без кордонів побачили цензуру на харківському телебаченні

Четвер, 29 вересня 2011, 13:45

Експерти українських і міжнародних медіа-організацій стурбовані погіршенням ситуації з дотриманням свободи слова у Харкові.

Як повідомляє УНІАН, 28 вересня у Харкові завершився візит місії з вивчення ситуації у сфері свободи слова у зв’язку з припиненням мовлення телеканалів АТН, "Фора" й А/ТВК.

До складу місії увійшли представники організацій "Стоп цензурі!", "Репортери без кордонів", Київської незалежної медіа профспілки, Інституту медіа права, "Інтерньюз-Україна" а також Представництва ЄС в Україні як незалежного спостерігача.

"Ми побачили проблеми як у доступі до інформації, так і в технологічних можливостях поширювати її", - повідомила місія.

Водночас причини перешкод в заявах телекомунікаційних операторів повноцінно не викладені, а це унеможливлює подальший перехід каналів на кабельне мовлення, що загрожує діяльності каналів, йдеться у повідомленні.

"Експерти обурені обставинами організації та проведення зустрічі з харківським мером Геннадієм Кернесом, на якій, усупереч вимогам прес-служби мера щодо закритого формату зустрічі й запевненням у протокольному характері відеозапису, стояла камера телекомпанії, співзасновники якої – мер Харкова та його заступниця", - повідомляють репортери.

Крім того, експерти заявляють, що, всупереч обіцянкам мера надати документи стосовно каналів, його прес-служба папери не надала.

Як зазначили в місії, факт візиту експертів не був достовірно описаний у місцевих ЗМІ, що "свідчить про наявність цензури у харківському телеефірі".

Місія звернулася до Нацради з питань телебачення та радіомовлення з закликом звернути увагу на ситуацію, що склалася на харківському телебаченні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування