Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-адвоката Тимошенко покарали за порушення адвокатської етики

П'ятниця, 30 вересня 2011, 10:22

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури винесла адвокату Миколі Титаренку попередження за порушення правил адвокатської етики.

Про це повідомив член Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Петро Бойко, пише "Закон і Бізнес".

"Звичайно, в майбутньому йому нічого не загрожує, якщо він буде належним чином дотримуватися правил адвокатської етики. Але якщо Титаренко все ж ігноруватиме правила і вимоги закону "Про адвокатуру", то наступного разу до нього буде застосоване більш суворе покарання" – зазначив Бойко.

Як пише видання, закон передбачає три міри дисциплінарної відповідальності для адвокатів: попередження, зупинення адвокатської діяльності і позбавлення права на таку діяльність.

КДКА проаналізувала протоколи судових засідань в "газовій справі" та встановила, що Микола Титаренко всупереч статті 53 Правил адвокатської етики у заяві про відвід судді Родіона Кірєєва будував свою аргументацію на підставі свідомо неправдивих відомостей і свідомо неправомірної правової оцінки фактів.

Так, порушивши правила на суді, Титаренко зазначив, що справа Тимошенко була його першою його кримінальною справою за винятком розглядання незначного ДТП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування