Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка просить дочекатись висновків щодо виборчого закону

П'ятниця, 30 вересня 2011, 21:01

Україна повинна дочекалась остаточного рішення Венеціанської комісії та Офісу демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ щодо законопроекту про вибори народних депутатів.

Про це йдеться у заяві Посольства США в Україні, передає УНІАН.

"Ми наполягаємо, щоб Україна дочекалась остаточного спільного рішення Венеціанської комісії та ОДІПР і взяла до уваги остаточні рекомендації огляду Міжнародної фундації електоральних систем (МФЕС) перед тим, як затверджувати будь-який новий законопроект і подавати його в парламент", - зазначається у заяві.

США закликають Україну дотримуватися тих зобов’язань, які вона взяла на себе відповідно до рекомендацій Офісу демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ, Венеціанської комісії та Міжнародної фундації електоральних систем щодо питань, пов’язаних із виборами.

У посольстві зазначають, що США приєднуються до своїх європейських партнерів щодо великого значення, якого вони надають виборчій реформі в Україні.

Як відомо, 28 вересня Європейський Союз закликав Україну дочекатися остаточного спільного висновку Венеціанської комісії та БДІПЛ ОБСЄ щодо законопроекту про вибори народних депутатів.

27 вересня глава робочої групи з удосконалення виборчого законодавства, міністр юстиції України Олександр Лавринович повідомив, що Україна отримала попередні висновки експертів Венеціанської комісії, ОБСЄ і Міжнародної фундації виборчих систем.

За його словами, на основі попередніх висновків міжнародних організацій щодо запропонованого проекту закону Міністерством юстиції були розроблені нові пропозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування