Колесніков пригрозив Коломойському через ціни на перельоти

Понеділок, 5 вересня 2011, 16:18

Міністерство інфраструктури не виключає можливості допуску іноземних авіаперевізників на внутрішні маршрути, якщо українські компанії будуть зберігати високі ціни.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо авіакомпанії будуть продовжувати таку політику, нам нічого не залишається, крім як підписати "каботаж", тобто цілком, на 100% відкрити ринок, щоб західні авіакомпанії могли літати з одного українського міста в інше. Правда, від цього постраждають прості люди - пілоти і стюардеси", - сказав він.

Колесніков відзначив, що переговори між владою й українськими перевізниками про зниження тарифів продовжуються і завершаться орієнтовно до нового року.

"До літнього розкладу всі переговори повинні бути закінчені... Вірніше, вони повинні бути завершені до нового року, а до березня вони вже повинні набути чинності, тому що авіакомпанії не зможуть змінити тарифи", - сказав Колесніков.

Крім того, віце-прем'єр знову висловив своє обурення вартістю внутрішніх авіаперельотів.

"Квитки Донецьк - Київ на літаку Альянсу ("Українська авіаційна група", об'єднання "Аеросвіту", "Донбассаеро" і "Дніпроавіа" ) коштує 3,5 тис. грн. Це, по суті, більш $400, таких цін немає в Європі", - відзначив Колесніков.

Глава Мінінфраструктури також повідомив, що в даний час відомство працює над створенням сприятливих умов для бюджетних авіакомпаній в Україні.

"Для low-cost компаній має бути дешевий аеропорт за зборами, дешевий доступ до нових літаків і дешеве паливо. Я думаю, до весняного розкладу по двох складових - аеропортах і паливу - ми дійдемо до адекватних цифр, щоб low-cost компанії могли працювати", - заявив Колесніков.

Як повідомлялися, раніше органи державної влади й авіакомпанії почали переговори про зниження вартості внутрішніх авіаперельотів в обмін на зменшення вартості аеронавігації і розміру аеропортових зборів.

В даний час законодавство забороняє іноземним компаніям виконувати перельоти на внутрішніх маршрутах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування