Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": ПАРЄ не захотіла тиснути на суд по Тимошенко

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:21

В ході останньої сесії ПАРЄ не розглядала українське питання, не бажаючи чинити тиск на суд у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив депутат-регіонал, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску в понеділок, коментуючи підсумки сесії, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За словами депутата, представники української опозиції за допомогою своїх традиційних партнерів з ЄНП спробували внести до порядку денного питання по термінових дебатів щодо ситуації в Україні.

При цьому політик зазначив, що опозиція намагалася відстояти свою точку зору різними способами, в ході дискусії апелюючи до емоцій або посилаючись на неточну інформацію.

За словами Попеску, планова доповідь на тему "Функціонування демократичних інституцій в Україні" буде на січневій сесії ПАРЄ.

Він пояснив, що однією з причин такого рішення є позиція Ради Європи, яка не хоче впливати на рішення суду у справі Тимошенко.

Попеску також повідомив, що в п'ятницю на Бюро ПАРЄ обговорювалося "питання про те, як деякі колишні доповідачі по різних країнах після того, як припиняють бути доповідачами відповідної країни, підписують контракти або стають відвертими лобістами цих країн".

За словами депутата, до відома членів Бюро Ради Європи був доведений той факт, що колишня доповідачка ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен стала відвертим лобістом однієї з політичних сил в нашій країні.

"В результаті цих дебатів було прийнято рішення, щоб керівний орган ПАРЄ доручив одному з органів Парламентської асамблеї, в компетенції якого знаходяться дані питання, підготувати відповідну доповідь. І розробити кодекс честі з тим, щоб не допустити лобізму з боку колишніх доповідачів на користь тієї чи іншої політичної сили в країнах, де вони працювали", - зазначив політик.

За його словами, можна зробити висновок, що ПАРЄ не втручатиметься у внутрішні справи України і її не цікавлять персоналії.

"У першу чергу ПАРЄ зацікавлена, щоб ми декриміналізувати деякі статті Кримінального кодексу, які стосуються невеликих економічних злочинів. Але найголовніше - їх цікавить, щоб наша держава повністю виконала зобов'язання, які ми взяли в 1995 році", - підкреслив Попеску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...