Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конвой не виконує рішення суду по лікуванню Іващенка - адвокат

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:57

Конвойна служба МВС не виконує рішення суду про вивезення з СІЗО для лікування колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Про це повідомив його адвокат Борис Нечипоренко, пославшись на інформацію, яку отримав від свого підзахисного в понеділок під час відвідування Київського СІЗО, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"При визначенні дати наступного засідання (27 жовтня) суд врахував необхідність лікування Іващенка в умовах неврологічного стаціонару, про що, до речі, зазначено в акті огляду його незалежними лікарями та медиками СІЗО", - зазначив адвокат.

"Але станом на сьогоднішній день, незважаючи на час, наданий судом для лікування Іващенка, лікування не надається (він змушений приймати тільки призначене лікарем болезаспокійливе) і навіть не видно ознак того, що це питання збираються якось вирішувати", - сказав Нечипоренко.

За його словами, спостерігається відвертий саботаж доручень суду і прокуратури з боку конвойної служби МВС, яка повинна забезпечити вивіз Іващенка до медичного закладу.

Адвокат зазначив, що така бездіяльність конвою стосується не тільки вивезення Іващенка для лікування гострої хронічної хвороби хребта, але і лікування у стоматолога.

За словами Нечипоренка, його підзахисного вже кілька разів - 27 вересня, 4 і 7 жовтня - попереджали про виїзд до лікаря-стоматолога, проте кожного разу це зривалося через неприбуття конвою.

"Зокрема, в останній раз Іващенко був змушений чекати більше трьох годин у спецприміщенні СІЗО, перш ніж його повернули в камеру", - підкреслив Нечипоренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...