Іващенка так і не відвезли до стоматолога

Понеділок, 10 жовтня 2011, 21:02

Конвойна служба МВС продовжує не виконувати рішення суду про вивезення із СІЗО для лікування колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Про це повідомив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, пославшись на інформацію, яку отримав від свого підзахисного, передає УНІАН.

"При визначенні дати наступного засідання (27 жовтня) суд врахував необхідність лікування Іващенка в умовах неврологічного стаціонару, про що, до речі, вказано в акті огляду його незалежними лікарями та медиками СІЗО", - нагадав адвокат.

"Але, станом на сьогодні, незважаючи на час, наданий судом для лікування Іващенка, лікування не відбувається (він змушений приймати лише призначені лікарем знеболювальні) і навіть не спостерігається ознак того, що це питання збираються якось вирішувати - має місце відверте саботування доручень суду і прокуратури з боку Конвойної служби МВС, яка має забезпечити вивезення Іващенка до медичної установи", - сказав Нечипоренко.

За словами адвоката, така бездіяльність конвою стосується не лише вивезення Іващенка для лікування загострення хронічної хвороби хребта, але й лікування у стоматолога.

За словами Нечипоренка, його підзахисного вже декілька разів - 27 вересня, 4 і 7 жовтня - попереджали про виїзд до лікаря-стоматолога, однак кожного разу це зривалося через неприбуття конвою.

"Зокрема, в останній раз Іващенко був змушений чекати понад три години у спецприміщенні СІЗО, перш ніж його повернули до камери", - зазначив Нечипоренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування