Адвокати Тимошенко не зрозуміли, навіщо взагалі був суд

Вівторок, 11 жовтня 2011, 14:58

Адвокати Юлії Тимошенко заявляють про намір оскаржити рішення Печерського райсуду, яким її засуджено на 7 років позбавлення волі.

"Сьогоднішній вирок у справі Юлії Тимошенко увійде в історію юридичної системи України як ганебна сторінка, тому що цим рішенням криміналізовано політичні дії всупереч праву, закону і чинній Конституції", - цитує адвоката Миколу Сірого прес-служба "Батьківщини".

Адвокат звернув увагу, що у своєму рішенні суддя Родіон Кірєєв жодного разу не послався ані на Європейську енергетичну хартію, ані на правила Світової організації торгівлі, ані на договірну базу, яку має Україна з Європейським Союзом.

Відповідаючи на запитання, чи є надія, що апеляція змінити вирок, адвокат заявив: "Надія завжди має бути. Але надія є лише тоді, коли є незалежний суд".

У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк заявив, при оголошенні вироку суд повністю повторив текст обвинувального висновку, "і не зрозуміло, навіщо взагалі відбувався судовий процес".

У свою чергу адвокат Юрій Сухов назвав повним абсурдом окрему постанову Печерського райсуду щодо захисника Миколи Сірого.

"Це переслідування захисника, безумовне переслідування за його правову позицію в цьому процесі", - заявив Сухов.

Разом з тим, сторона обвинувачення вважає вирок Тимошенко обґрунтованим.

"Заслухавши вирок суду, ми вважаємо, що вiн достатньо обґрунтований i винесений на пiдставi кримiнального законодавства", - сказала журналiстам у вiвторок представник держобвинувачення Лiлiя Фролова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас Фролова не прогнозує, чи може апеляцiйний суд скасувати рiшення Печерського районного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування