У Яценюка закликають бойкотувати вибори, Тягнибок боїться за депутатів

Вівторок, 11 жовтня 2011, 16:18

"Фронт змін" закликає опозиційні сили бойкотувати вибори, якщо в них не зможе взяти участь Юлія Тимошенко.

Про це йдеться у заяві політичної сили Арсенія Яценюка.

"Юлія Тимошенко буде брати участь у виборах в Верховну Раду. За інших обставин всі без винятку опозиційні сили України повинні бойкотувати вибори. А демократичних виборів без опозиції не буває", - йдеться у заяві.

"Вирок Тимошенко - це вирок цієї влади надіям мільйонів українців, які хочуть жити у вільній країні. Цей вирок – діагноз владі. Вона не змогла подолати страх перед своїми політичними опонентами і тому вирішила закрити цей страх у тюрму", - вважають у Яценюка.

Як пишуть автори заяви, влада довела свою слабкість і заховалася за спинами озброєної міліції під Печерським судом в Києві.

"Фронт змін" також висловив переконання, що зможе "добитися правди в Європейському суді".

В той же час прес-служба ВО "Свобода" поширила заяву, в якій припустила ескалацію подальшого тиску на опозиційних політиків.

"Цілком зрозуміло, що, ухвалюючи вирок (проти Юлії Тимошенко - авт.), режим керувався не принципом справедливості, а бажанням продемонструвати суспільству: будь-кого, хто не підкоряється йому, буде піддано політичній розправі", - йдеться у заяві.

"У першу чергу це стосується парламентської опозиції, яка до цього часу мала певний привілей не зазнавати політичних переслідувань від чинної влади", - заявив Олег Тягнибок.

"Вирок Тимошенко поставив багатьох народних депутатів, які входять до опозиційних фракцій і досі не стали "тушками", перед дилемою – продовжити опозиційну діяльність чи піти на поклон до режиму. Очевидно, після цього депутатського вибору ряди парламентської опозиції суттєво порідіють", - переконаний Тягнибок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування