Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нємцов порівняв Тимошенко з Ходорковським

Вівторок, 11 жовтня 2011, 17:28

Вирок для Юлії Тимошенко може розвернути Україну на шлях корупції і диктатури, як це сталося в Росії після арешту Михайла Ходорковського.

Про це заявив російський опозиційний політик Борис Нємцов в коментарі ЛІГАБізнесІнформ, коментуючи позбавлення Тимошенко волі строком на сім років.

"Я не прихильник Юлі, як ви знаєте, і знаю всі її особливості, але для мене очевидно, що коли людину засуджують за перевищення посадових повноважень, а не за злодійство і корупцію, то це політично мотивоване замовлення", - зазначив він.

За словами Нємцова, завдання цього замовлення - позбавити президента Віктора Януковича від сильного конкурента і "провести путінізацію України".

"Ось розворот убік тихої корупції і диктатури в Росії настав, коли засудили Ходорковського. Не відразу ... Мені здається, що сьогоднішній день 11 жовтня буде в Україні розворотом такого ж масштабу, як у путінській Росії після Ходорковського", - сказав він.

"Зараз все буде залежати від дій української опозиції і громадян. Якщо український народ все це проковтне, то тоді боюся, що відмінності між українським вектором розвитку і російським будуть мінімальні", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, що повинна робити українська опозиція, Нємцов сказав: "Протестувати".

"Забути, що вони не люблять усі Тимошенко - я знаю, що і Яценюк, і Тягнибок, ніхто її не любить. Але пора зрозуміти, що якщо вони не захистять український народ від цього свавілля, тоді нехай самі не дивуються, що опиняться за гратами незабаром", - зазначив він.

У той же час, лідер КПРФ Геннадій Зюганов переконаний, що суд над Тимошенко носить політичний характер.

"Моє відчуття - це не суд, а ганебне судилище, це зведення політичних рахунків нинішньої влади з колишнім главою уряду України", - сказав Зюганов "Інтерфаксу" у вівторок.

Він зазначив, що не знає деталей розгляду. Проте Зюганов переконаний, що Тимошенко, підписуючи договір з Росією про постачання газу в Україну, не порушувала жодних правових норм.

"Якби Тимошенко не поставила свій підпис під контрактом, Україна в розпал зими залишилася б без газу. Мільйони людей - без опалення, що загрожувало численними захворюваннями від переохолодження, а можливо і смертями. І в цьому випадку Тимошенко сьогодні б судили вже за те, що вона заморозила всю свою країну", - сказав Зюганов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування