Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірєєва можуть "прибрати" до Різдва як свідка - експерт

Вівторок, 11 жовтня 2011, 17:49

Суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв став небажаним свідком, його можуть прибрати до Різдва або зробити спеціалістом з ворогів народу.

Про це заявив директор Соціологічної служби Український барометр, політолог Віктор Небоженко.

За словами політолога, після вироку екс-прем'єру суддя у справі Родіон Кірєєв став "небажаним свідком".

"Ті, хто організував цей процес, постараються його позбутися. Можливо, до Різдва він зникне і його не буде. Інший варіант - Кірєєв тепер буде спеціалізуватися по ворогах народу", - сказав Небоженко.

"Відбулося якесь порушення правил всередині еліти: не вбивати один одного як в 1991 і не мстити за допомогою позбавлення життя", - додав він.

"В Україні починається формуватися дуже погана політична традиція, коли переможець не тільки забирає приз, а й власність і навіть життя переможеного", - заявив Небоженко.

За його словами, залишається сперечатися про те, "як саме Яценюк розправиться з Януковичем, або як Янукович розправиться з Яценюком".

"Єдине, про що ми можемо здогадуватися напевно - це те, що зробить Тимошенко з Януковичем, якщо виграє президентські вибори", - зазначив політолог в коментарі ЛІГАБізнесІнформ.

У той де час, винесення обвинувального вироку Юлії Тимошенко означає, що Україні знайшла свого Ходорковського, вважає президент Російського інституту, політолог Гліб Павловський.

"Можна вважати, що після винесення вироку Юлії Тимошенко, в Україні з'явився свій Ходорковський. Навіть більшою мірою, ніж у випадку з Ходорковським, вся українська преса, незалежно від ставлення до уряду і до Тимошенко, розглядає рішення суду, як політичне. Ніхто навіть не обговорював можливість винесення судом незалежного рішення", - заявив Павловський у вівторок"Інтерфаксу".

На думку політолога, екс-прем'єр України притягнена до відповідальності не за те, що вона насправді вчинила.

"Тимошенко, по суті, сідає не за те, за що вона могла б сісти. Ніхто в Україні, включаючи фанатів пані Тимошенко, не вважає її святою, особливо щодо бізнесу та поводження з бюджетом. Разом з тим, вона отримала термін за перевищення посадових повноважень. А цим, власне, займається кожен міністр в новому уряді", - сказав Павловський.

За його оцінкою, помстившись Тимошенко за допомогою судового рішення, чинний президент України Віктор Янукович допустив політичний прорахунок.

"Янукович переоцінив свої сили і зробив політичну помилку. Після винесення вироку український президент потрапив в таку ситуацію, в якій Тимошенко, яка була останнім часом за великим рахунком нікому не потрібна, тепер вже стала потрібна і зручна всім", - сказав Павловський.

За його оцінкою, не можна відкидати, що вирок Тимошенко призведе до того, що офіційний Київ може бути підданий міжнародному тиску, в якому візьме участь і російська сторона.

"Зрозуміло, що Янукович не хоче присутності Тимошенко на наступних виборах. Але якщо Януковича все-таки змусять її звільнити, а це дуже ймовірно за об'єднаного тиску практично всіх партнерів - ЄС, Росії та США, то український президент втрачає всю гру і можливості для маневру . А Тимошенко виходить на свободу з підвищеним рейтингом ", - зазначає експерт.

Щодо подальшої долі Тимошенко, політолог припустив, що вона "навряд чи буде сидіти ці 7 років, до того ж отримавши такий серйозний політичний бонус".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...