Transparency international: уряду треба пояснити, за що Тимошенко дали строк

Вівторок, 11 жовтня 2011, 21:14

Український уряд має краще пояснити кримінальну суть звинувачень проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко, щоб уникнути закидів у політичних переслідуваннях.

Таку думку озвучив засновник міжнародної антикорупційної організації Transparency international та глава її дорадчої ради Петер Айґен, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Є велика небезпека того, що правовою системою зловживають, щоб нападати на політичних опонентів", - заявив він.

"Український уряд має дуже низький рівень довіри всередині країни і за кордоном. Якщо вони хочуть розбудувати довіру, то в тому випадку, якщо дійсно існує серйозне кримінальне звинувачення, а я не бачу нічого подібного у тому, що була підписана погана угода з Росією, як я про це дізнаюся з повідомлень преси, то їм потрібно це добре пояснити на міжнародному рівні. Інакше, репутація цього уряду зазнає нищівного удару", - заявив Айґен.

Як відомо, у вівторок Печерський суд Києва визнав Тимошенко винною у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році і засудив її до 7 років позбавлення волі.

У своєму останньому звіті за 2010 рік Transparency international називає українську судову систему найбільш корумпованою у світі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування