В середу судитимуть сімох прихильників Тимошенко

Середа, 12 жовтня 2011, 10:36

Шевченківський райсуд Києва ухвалить рішення щодо адміністративного покарання для сімох прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко, затриманих у вівторок.

Це відбудеться в середу, о 10:45, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на речника столичної міліції Володимира Поліщука.

"Працівники міліції діяли в межах законодавства, не допустили грубих порушень закону, ліквідували спробу перекрити рух центральною вулицею нашого міста (Хрещатик)", - зазначив він в ефірі "5 каналу".

За словами Поліщука, зараз у Шевченківському райвідділку складено сім адміністративних протоколів за ст.173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Водночас у Всеукраїнському громадському об'єднанні "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції" (КУПР) заявляють, що двох із семи затриманих близько Печерського суду випустили з міліції "після семи годин тортур", оскільки вони є інвалідами.

Четверо залишилися на ніч в міліції, доля ще одного залишається невідомою.

Як зазначив голова правління КУПР Сергій Мельниченко, також затриманий правоохоронцями, участі в акції біля суду він не брав, а лише вийшов з будівлі купити каву, після чого був затриманий "беркутівцями".

"У протоколі зазначили, що затримали мене за порушення громадського порядку - перекриття дороги - о 10:50. Трохи пізніше вони зрозуміли, що в цей час я ще перебував у Шевченківському суді. Викликали всіх тих "беркутівців", які привозили затриманих, і змусили переписувати протоколи заново, написали, нібито я перекривав дорогу о 13:00, хоча в цей час дорогу взагалі не перекривав ніхто", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування