Міліція пояснює обшук у БЮТівця справою. "Батьківщина" вимагає припинити терор

Середа, 12 жовтня 2011, 15:34

Обшуки в будинку й офісі депутата "БЮТ-Батьківщини" Євгена Суслова санкціоновані судом і проводяться в рамках розслідування справи про підробку документів.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зв'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір.

"Обшуки санкціоновані судом, проводяться в офісі й за місцем проживання підприємця (Суслова) у рамках розслідування кримінальної справи за ст. 358 КК України за фактом підробки й використання документів сільськогосподарського фермерського підприємства", - заявила вона.

За словами Кушнір, слідство встановило, що на підприємстві у 2007-2009 роках невстановлені особи без відома засновника й керівника фірми здійснювали фінансову діяльність і подавали документи в органи влади.

Справу розслідує слідче управління ГУ МВС у Київській області.

Водночас, партія "Батьківщина" вимагає негайно припинити силові дії з застосуванням спецпідрозділів міліції проти Євгена Суслова та його родини.

У своїй заяві партія називає захоплення бійцями МВС приймальні Суслова і "варварську атаку" співробітників міліції на будинок, де проживають його батьки, остаточним свідченням того, що "режим Януковича остаточно і безповоротно став на шлях залякування і брутального політичного терору в країні".

"Цього разу репресивна машина обрала за свою ціль лідера Всеукраїнської молодіжної організації партії "Батьківщина", депутата Верховної Ради, який буквально вчора брав найактивнішу участь у акціях протесту біля Печерського судилища", - сказано в заяві.

"Саме за це, а також за незламність і неготовність Євгена Суслова під тиском влади зрадити переконанням, політичній силі і її лідерові викликало черговий припадок агресії режиму", - вважають у "Батьківщині".

Партія Тимошенко вимагає від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та генпрокурора Віктора Пшонки "негайно припинити силове свавілля, знущання над законом, над свободою і правими людини".

"Припиніть катувати родину молодого політика тільки за те, що він не погоджується стати ще однією парламентською "тушкою", - вимагає "Батьківщина".

Партія також закликає диппредставництва, міжнародні моніторингові організації, структури Євросоюзу звернути увагу на "факти застосування правоохоронних органів для репресій проти опозиційних політиків" в Україні – і "тихого і жорсткого пресингу", і "нахабного і відкритого терору", як у випадку з Сусловим.

Раніше Суслов повідомив, що міліція "штурмує" його будинок у селі Буки з метою обшуку і його не пускають "люди у формі з автоматами". Він також відзначив, що на підприємствах його родини міліціонери виламали двері його громадської приймальні в Сквирі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...