Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка про Тимошенко: Суд підтвердив усе, що зібрало слідство

Четвер, 13 жовтня 2011, 13:16

Генпрокурор Віктор Пшонка заявляє, що суд підтвердив позицію його відомства у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у четвер на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"По Тимошенко я можу лише підтвердити те, що говорили представники держобвинувачення. Вони разом із судом досліджували всі обставини вчинення злочину", - сказав Пшонка.

"Усе, що було зібрано в ході досудового слідства, було підтверджено в суді, тобто, усі зібрані докази залишилися доказами в суді. Тобто, усі обставини судом підтверджені і є вирок", - зазначив генпрокурор.

"Обвинувачі орієнтували суд на міру покарання, суд погодився", - сказав Пшонка.

На запитання, чи є підстави для апеляційного і касаційного оскарження вироку, він сказав: "Закон передбачає, що в 15-денний термін можна подати апеляцію, у рамках 3-х місяців у цілому апеляційний суд повинен розглянути цю апеляцію".

"Усі учасники судового процесу мають право робити свої зауваження на подану апеляцію", - додав генпрокурор.

На прохання прокоментувати можливу декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу і позицію обвинувачення у випадку ухвалення відповідного рішення, Пшонка відповів:

"Це вже зовсім інша правова площина. Тому якщо буде це зроблено, тоді й будемо говорити. Сьогодні є закон, діє 365 стаття, і є відповідальність".

"Під якийсь окремий політичний варіант вирішувати хід якоїсь статті, я думаю, що це не зовсім правильно, але якщо буде обговорення, будемо говорити на цю тему", - цитує Пшонку "Укрінформ".

За його словами, за останнє десятиріччя в парламенті тричі голосували за зміни до статті 365 ККУ й доповнення до неї, але її так і не було виключено з Кримінального кодексу.

Як відомо, 11 жовтня Печерський суд Києва визнав екс-прем’єра Тимошенко винною в перевищенні влади та службових повноважень під час підписання газових контрактів у 2009 році й засудив її до позбавлення волі терміном на 7 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...