Янукович згадав про "особисту недоторканість" українців

Четвер, 13 жовтня 2011, 14:36

Президент Віктор Янукович вважає важливим для захисту прав громадян рішення Конституційного суду про обмеження затримання за адмінпорушення до трьох діб.

Про це заявила радник глави держави, його представник у Конституційному суді Олена Лукаш.

"Президент вважає, що це рішення КС відіграє важливу роль у захисті прав особи, адже конституційне право громадянина на свободу та особисту недоторканність, яке передбачає ст. 29 Конституції, є одним із найважливіших у демократичному суспільстві. І це право належить кожному від народження", – наголосила вона.

Лукаш зазначила, що адміністративне затримання вимагає чіткого нормативного регулювання, аби "виключити ризик свавілля правоохоронців".

Радник президента також нагадала, що 27 вересня цього року Янукович вніс на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності.

Верховна Рада 6 жовтня прийняла цей законопроект у першому читанні.

"Глава держави вказав на невиправдано широке коло чинних законодавчих підстав для покарання у вигляді позбавлення волі за вчинення злочинів в економічній сфері", - підкреслила Лукаш, зазначивши,  що президент наголошує на потребі введення покарання за скоєння таких правопорушень у вигляді фінансових санкцій.

Як відомо, у четвер Конституційний суд прийняв рішення про обмеження терміну затримання за адміністративне правопорушення без рішення суду з десяти діб до трьох.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування