У Лазаренка нову кримінальну справу назвали піаром СБУ

Четвер, 13 жовтня 2011, 16:48

У партії "Громада", головою якої є екс-прем'єр Павло Лазаренко, вважають порушення нової кримінальної справи проти свого очільника піар-кампанією СБУ.

Про це заявив заступник голови партії Олег Оленюк, пише "Gazeta.ua".

"Яке відношення має Лазаренко до господарської діяльності приватної структури?! Для СБУ - це певна піар-кампанія. Їй вигідно прив'язувати Лазаренка до ЄЕСУ, але це не більше, ніж піар, і ніяких підстав для цього немає", - зазначив він.

"Вони хоча б сказали, якого року ці речі стосуються. Якщо питання стосується спроби перекласти борг на державу, то ніколи у такому обсязі державні гарантії урядом Лазаренка корпорації ЄЕСУ не надавались", - запевнив Оленюк.

Він уточнив, що з цього приводу є експертні висновки, які надавались американському суду під час процесу Лазаренка.

"Тема ЄЕСУ ще у травні 2004 року була знята з розгляду американським судом, оскільки всі обвинувачення були визнані бездоказовими і голослівними. На час, коли Лазаренко пішов у відставку, ніяких державних гарантій жодна з приватних компаній, які працювали на газовому ринку, не мала", - додав партієць.

"Крім того, що таке лист міністра оборони РФ? Вибачте, це звернення в Лігу сексуальних реформ. Для того, щоб офіційно виставляти претензії до держави Україна, є офіційна процедура, яку слід пройти. Такі справи повинні контролюватись Міністерством юстиції, а не чиїмись листами комусь", - заявив Оленюк.

Він висловив здивування з приводу того, що стільки років ніхто не виставляв жодних претензій, а зараз вони з'явились.

"Існує міжнародна конвенція про корпоративні борги. У ній вказаний термін - 4 роки права пред'являти претензії щодо корпоративних боргів на міжнародному рівні. Якщо цей термін минув і не був продовжений, це просто потрясіння вітру", - резюмували у "Громаді".

Як відомо, СБУ порушила справу проти екс-прем'єрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка за борг ЄЕСУ перед Росією у розмірі 404 мільйони доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...