Книгу Януковича поставлять між кулінарними рецептами та критикою Маркса

Четвер, 13 жовтня 2011, 18:12

Власник видавництва Mandelbaum Verlag Міхаель Байкулеску не ховатиме від громадськості скандальну книгу Віктора Януковича "Opportunity Ukraine".

Про це йдеться у матеріалі віденської газети Die Presse за 9 жовтня.

Видавець запевняє, що перед друком книгу перевіряли на плагіат, але не дуже ретельно.

"Рукопис перевіряли, та через брак часу це зробили не так ретельно, як зазвичай, але: "більша частина – це не плагіат, а недбало розставлені посилання", - цитує Die Presse пана Байкулеску.

Він не заперечує, що через даний проект постраждала репутація всього видавництва. Але книга все ж буде представлена на стенді Mandelbaum Verlag під час книжкового ярмарку у Франкфурті.

"Під час Франкфуртського книжкового ярмарку ця робота в будь-якому разі буде стояти на полиці поруч із "Монастирською кухнею" та "Політичним прочитанням "Капіталу" (книга прибічника автономізму Гаррі Клівера)".

"Ми не приховуємо її (книгу Януковича)", - запевняє Байкулеску.

Die Presse наголошує, що Mandelbaum Verlag "відоме своїми кулінарними та антиглобалістськими науково-популярними книгами".

"Президентська література", зазначає видання, раніше не належала до профілю цього австрійського видавництва. Найбільший тираж, на який воно могло розраховувати – це 3 тисячі примірників. Тож друк 50 тисяч екземплярів книги Януковича – це неабияке везіння  для такої компанії.

За даними Die Presse, переклади "Opportunity Ukraine" німецькою та українською мовами мають бути опубліковані до кінця року.

Як відомо, влітку 2011 року Янукович видав свою книгу, яка виявилася плагіатом робіт безлічі авторів, у тому числі із сайту безкоштовних рефератів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування