Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецький експерт: санкції щодо українських посадовців - реальні

Четвер, 13 жовтня 2011, 23:26

У Європейському Союзі ніхто не вірив у можливість такого вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це заявив керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге в ефірі телеканалу ТВі.

"До останнього моменту в Європейському Союзі ми не думали, що дійсно можливо, що буде цей вирок у цій справі. Цей вирок - великий шок", - підкреслив він.

Коментуючи різне трактування заяв європейських політиків представниками української влади і опозиції, Ланге порадив перевіряти чи є дійсною інформація про заяви, що поширюються в українському інформаційному просторі стосовно реакції Європарламенту, Венеціанської комісії, інших європейських інституцій.

"Я раджу перевіряти напряму", - підкреслив він.

На запитання, чи можливі санкції на адресу окремих українських посадовців та бізнесменів, пов'язаних з урядом, Ланге заявив: "Це не просто риторика, а реальні ідеї, які зараз обговорюються в німецькому парламенті, в європейському парламенті, і взагалі, в європейському політикумі".

"Що стосується Євро 2012, я думаю, що це була емоційна реакція… Я не знаю, як політики можуть впливати на УЄФА. Що стосується візи в дипломатичному паспорті то це реально обговорюване питання. Це перший раз, що я працюю в Україні, я чую такі заяви від німецьких політиків", - зазначив він.

Як відомо, у вівторок депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Карл-Георг Веллманн запропонував заборонити безвізовий режим для власників українських дипломатичних паспортів.

У середу член спортивного комітету Бундестагу, депутат правлячої партії Франк Штеффель закликав УЄФА відібрати в України статус господаря чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування