Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тернопільських і волинських "свободівців" не пускають до Києва

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 10:48

Працівники ДАІ не випускали в четвер транспорт із депутатами Тернопільщини до Києва, де 14 жовтня перед "Маршем слави УПА" має відбутися виїзне засідання та збори депутатів місцевих рад від ВО "Свобода".

Як повідомила прес-служба "Свободи", заборону виїзду з міста працівники ДАІ мотивували нібито тим, що у двох автобусів колеса "лисуваті", а ще в одного – "невеличка тріщинка" на лобовому склі.

За твердженням ВО, 13 жовтня "завдяки депутатам провладних фракцій – Партії регіонів, Єдиного Центру, Блоку Литвина – було зірвано пленарне засідання сесії Тернопільської облради", на якому мали розглядати програму соціально-економічного розвитку на 2011 рік.

"Цю провокацію розцінюю як боягузтво влади перед відповідальністю за поганий соціально-економічний стан держави. І заборона виїзду активістів на Марш слави УПА є підтвердженням цього боягузтва", - заявив голова Тернопільської обласної ради, очільник обласної організації ВО "Свобода" Олексій Кайда.

"Такими діями влада наближає свій кінець. А наша боротьба триває!", - додав він.

14 жовтня Тернопільська "Свобода" проведе у місті "Марш слави УПА" та акції протесту "проти свавілля режиму Януковича" біля обласної держадміністрації, обласних прокуратури, міліції та СБУ.

У п’ятницю ВО також заявляє, що волинські перевізники за наказом ДАІ фактично відмовляються везти націоналістів до Києва 14 жовтня на "Марш слави УПА".

Два автобуси з членами ВО "Свобода" зупинили працівники Державтоінспекції у селищі Колки Маневицького району. В автобусах перебували кілька десятків націоналістів, які мали намір взяти участь у п’ятничному "Марші слави УПА" у Києві.

Волинська облорганізація "Свободи" розцінює цей крок як спробу Партії регіонів зірвати відзначення 69-ї річниці з дня створення Української повстанської армії.

ВО "Свобода" планує у п’ятницю провести в Києві "Марш слави УПА" з вимогами повернути звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою української нації та проголосити 14 жовтня – День створення УПА – державним святом.

Гасло Маршу, який розпочнеться о 16:00 біля столичного пам'ятника Тарасові Шевченку: "За соціальне і національне визволення!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування