Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко у понеділок чекає новий допит

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 11:58

Допит екс-прем'єра Юлiї Тимошенко у новiй кримiнальнiй справi буде продовжено в понеділок.

Про це Інтерфакс-Україна повiдомив начальник вiддiлу зв'язкiв зi ЗМI Генеральної прокуратури України Юрiй Бойченко.

"У четвер слiдчий почав допит Тимошенко, але його перервали i припинили з iнiцiативи адвоката Сергiя Власенка", - сказав Бойченко в п'ятницю на брифiнгу.

Власенко пізніше спростував, що він переривав допит у справі ЭЕСУ, і назвав слова Бойченка "брехнею".

Між тим, Бойченко повідомив, що Генпрокуратура України може звернутися до США по разову правову допомогу у справі щодо боргів ЭЕСУ проти екс-прем'єр-міністрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка.

"У нас не підписана угода про правову допомогу з США, однак є можливість індивідуально звернутися до США з приводу разової правової допомоги", - сказав він на брифінгу.

Як відомо, стосовно Тимошенко порушено нову кримiнальну справу за покладання боргiв корпорацiї "ЄЕСУ" на бюджет України.

У СБУ наголошують, що пiдставою для порушення нової кримiнальної справи проти екс-прем'єра України, лiдера партiї "Батькiвщина" Тимошенко став лист Мiноборони РФ Кабiнету Мiнiстрiв, в якому порушувалося питання про погашення заборгованостi ЄЕСУ в сумi $405,5 млн.

За iнформацiєю СБУ, обвинувачення за цiєю справою Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Водночас перший заступник лiдера партiї "Батькiвщина" Олександр Турчинов заявив, що СБУ не висувала  Тимошенко обвинувачень у справi про борги "ЄЕСУ". "Жодного обвинувачення не пред'явлено", - заявив вiн на прес-конференцiї в четвер.

За його словами, у Тимошенко в СIЗО до 18.00 в середу були її захисники, однак пiсля того, як вони пiшли, близько 19.00, слiдчi СБУ спробували "допитати (Тимошенко) або пред'явити якiсь папiрцi", однак екс-прем'єр вiдмовилася спiлкуватися з ними без захисникiв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування