Генпрокуратура стверджує, що Мельниченко двічі намагався змитися

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 12:01

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко двічі намагався покинути територію України, а 23 вересня слідчий СБУ виніс постанову про оголошення його в розшук.

Як повідомляє у п’ятницю "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури, міжнародний розшук Мельниченка триває.

У Генпрокуратурі нагадали, що в рамках розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Мельниченка, для запобігання можливих спроб ухилитися від слідства, була винесена постанова про заборону йому виїжджати за межі України до закінченні досудового слідства.

Разом із тим, Мельниченко перебуває в США і запевняє, що не ухиляється від слідства.

"Я знаходжусь в США і збираюсь подати в суд на генпрокурора Віктора Пшонку в суд за розповсюдження недостовірної інформації стосовно мене", - сказав він "Українській правді" у телефонній розмові в четвер.

"Я не уникаю слідства і не переховуюсь. Я ніколи не підписував повісток про невиїзд, і не отримував їх", - запевнив екс-майор.

29 липня 2011 року Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва від 23 червня 2011 року, яким той скасував постанову екс-генпрокурора України Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року, який закрив кримінальну справу проти Мельниченка.

Кримінальна справа проти нього була порушена за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування