У Європі чекають подробиць нової справи Тимошенко

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 14:05

Європейська комісія очікує докладної інформації про нову кримінальну справу щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Так в Єврокоміссії прокоментували порушення нової кримінальної справи проти Тимошенко.

У Європейській комісії заявили, що не ставлять під сумнів право на кримінальні розслідування, але висловлюють стурбованість щодо їх сутності й способу проведення суду.

"Ми не ставимо під сумнів право починати кримінальне розслідування, або щоб перед судом постали особи високого рівня в Україні. Наша стурбованість про сутність кримінального переслідування й про те, як проводиться суд", - заявив співрозмовник.

"Ми будемо пильно стежити за новою справою й будемо продовжувати наполягати на необхідності забезпечення відповідності судових процесів міжнародним стандартам", - озвучили позицію Єврокомісії.

Також співрозмовник відзначив, що в ЄК взяли до відома інформацію про рішення Головного слідчого управління Служби безпеки України про порушення кримінальної справи щодо Тимошенко й екс-прем'єра Павла Лазаренка у зв'язку з нібито заборгованістю "Єдиних енергетичних систем України" у розмірі $405,5 млн, покладених на український уряд.

"Ми очікуємо на більш докладну інформацію", - підкреслили в комісії.

При цьому в Єврокомісії звернули увагу, що початок нової кримінальної справи довелося на день одразу ж після оголошення вироку Тимошенко по "газовій справі".

Також відзначили, що рішення прийняте Печерським судом, що "не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого й незалежного юридичного процесу, що вказує на виборче застосування суду в політично мотивованих переслідуваннях проти лідерів опозиції".

Також в Єврокомісії знову нагадали, що ці події можуть мати наслідки для підписання Угоди про асоціацію з Європою.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...