Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Соратники Тимошенко святкують вирок і піднімають келихи

П'ятниця, 14 жовтня 2011, 16:44

Влада програла від судового процесу над колишнім прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Про це Володимир Литвин сказав в інтерв’ю телеканалу "Рада", інформує УНІАН.

"Хоча, звісно, що від цього ніхто не виграв всередині України", - сказав спікер.

"Насамперед, зрозуміло, програла влада, оскільки сьогодні говорять про те, що Президент має прийняти рішення і визначати, як має діяти суд, водночас мова йде про те, що має бути поділ влади на незалежні гілки - законодавчу, виконавчу і судову. При такому підході, насамперед, програла українська влада", - підкреслив Литвин.

Водночас, на думку спікера, у цій ситуації "виграли ті, хто найбільш гучно сьогодні захищає Тимошенко, бо частина цих людей намагаються на цьому фоні перехопити, так би мовити, її електорат, її політичну підтримку".

За словами голови ВР, вони, декларуючи захист Тимошенко, водночас "вечорами гучно і тихо святкують цей день, піднімають келихи і проголошують приблизно такі слова: "Слава Богу, що українська влада розчистила нам дорогу до того, щоб ми мали більшу перспективу".

"Коли я дивлюся на це фарисейство, то спливає уже хрестоматійна фраза –навіщо ті вороги, якщо є такі друзі", - додав він.

"Я розумію, що в українській політиці домінує цинізм, але не можна цей цинізм доводити до такого абсурду, бо це спотворює саме життя в Україні", - зазначив спікер.

Литвин вважає, що рішення суду щодо Тимошенко - це трагедія не тільки для Тимошенко і для її рідних та "для певної частини однодумців", а й також "великою проблемою обернулося для України".

Він наголосив, що сьогодні "є спроба політичного середовища поділити Україну на тих, хто підтримує це рішення суду, і на тих, які виступають проти". "Використовується черговий привід для поділу України, що дуже погано", - сказав голова ВР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування