Мер райцентру збив хлопчика, який раптом вискочив на дорогу

Понеділок, 17 жовтня 2011, 11:48

Мер райцентру Болград Сергій Корольов у минулу суботу збив на своєму "Вольво" 5-річного хлопчика, прямуючи з родиною до Одеси.

Інцидент трапився о 10:30 на 210-му кілометрі траси Одеса - Рені, в селі Василівка Болградського району, пише "Сегодня".

За даними прес-служби облДАІ, хлопчик зненацька вискочив на проїжджу частину, де його зачепила крилом машина міського голови.

Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом потерпілого госпіталізували в центральну райлікарню. Медики оцінюють стан дитини як задовільний і сподіваються скоро виписати його додому.

В обласній ДАІ додали, що до кримінальної відповідальності водія притягати, швидше за все, не будуть: провини Корольова в аварії немає.

Водночас, деякі сайти з посиланням на неназваних очевидців ДТП пишуть, що Корольов нібито був п'яний і зник із місця події. А потім, коли його все ж таки затримали, правоохоронці декілька годин гаяли з проведенням аналізу крові чиновника на предмет змісту алкоголю. Однак у ДАІ цю інформацію спростовують.

Сам же Корольов називає такі публікації "замовленими".

"Брехня від початку й до кінця! Я не тільки не зник із місця аварії, як вони пишуть, але одразу надав Жорі (постраждалому хлопчику) першу медичну допомогу й відвіз у лікарню. Сьогодні знову його відвідав", - заявив він газеті "Сегодня".

"Я беру участь у долі дитини, готовий повністю оплатити лікування", - підкреслив Корольов.

Видання зазначає, що це – не перша неприємність болградського градоначальника. У серпні завідувачка місцевого дитсадка Лідія Ховавчук обвинуватила Корольова в тому, що він її побив. Але кримінальну справу порушено не було, а саму завідувачку звільнили за розпиття спиртних напоїв на робочому місці.

Тим часом одеські ДАІшники почали боротися з пішоходами, які перебігають дорогу в неналежних місцях.

Як повідомила співробітник прес-служби міськвідділу ДАІ Алла Марченко, правоохоронці проводять рейди, у ході яких зупиняють пішоходів, показують їм шокуючі фото з місць ДТП, роз’ясняють положення Правил дорожнього руху й штрафують на 51 гривню (з дітьми й людьми похилого віку обмежуються бесідами).

"Якщо ми ловимо на порушенні ПДД школяра, то дізнаємося його прізвище й номер школи, а потім приходимо туди з лекцією", - каже Марченко.

За її словами, з початку року в місті трапилося 353 ДТП за участю пішоходів, загинули 28 людей, і 359 одержали травми. При цьому половина аварій трапилася саме з провини пішоходів. 16 порушників загинули, а 147 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...