"Українська правда" подала до суду через ділянку Януковича в "Межигір'ї"

Вівторок, 18 жовтня 2011, 17:46

"Українська правда" через суд спробує з'ясувати, скільки президент Віктор Янукович заплатив за свою земельну ділянку в "Межигір'ї".

У середу, 19 жовтня має відбутися перше засідання Київського окружного адміністративного суду за позовом "Української правди" до Вишгородської районної адміністрації.

"Українська правда" неодноразово зверталася до Вишгородської РДА із запитом на підставі закону "Про доступ до публічної інформації" повідомити, за якою ціною Янукович викупив у 2010 році земельну ділянку площею 1,76 га всередині "Межигір'я".

Як відомо, саме ця ділянка належить безпосередньо Януковичу. Решта 135 гектарів "Межигір'я" знаходиться в оренді у фірми "Танталіт" і благодійного фонду "Відродження України".

Вишгородська РДА підтвердила, що минулого року вони продали ділянку Януковичу, однак відмовилися надати угоду купівлі-продажу та навіть повідомити, за яку ціну була продана ділянка.

7 вересня суддя виніс ухвалу про відкриття скороченого провадження по справі, без виклику сторін, та запропонував Вишгородській РДА надати заперечення проти позову.

Однак в установлений термін Вишгородська РДА не подала заперечень до позову, після чого суддя постановив провести розгляд позову за загальними правилами.

Засідання призначено на 12 годину 19 жовтня. Юридичну допомогу Українській правді в цьому процесі надає "Інститут медіа-права".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування