Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна відновить продаж парникових квот у березні 2012 року?

Вівторок, 18 жовтня 2011, 18:51

Україну можуть повернути в систему міжнародної торгівлі квотами на викиди парникових газів в березні 2012 року.

Про це під час прес-конференції заявив начальник відділу обліку парникових газів Національного агентства екологічних інвестицій України Олексій Хабатюк, повідомляє "Дело".

"6 лютого 2012 року буде представлений кінцевий звіт, який дозволить Україні відновити статус в рамках Кіотського протоколу, припиненого минулого тижня", - сказав Хабатюк.

Він нагадав, що 15 жовтня цього року міжнародні експерти озвучили результати перевірки нового кадастру викидів парникових газів в період 1990-2009 років, підготовленого 2011 року.

Експерти дали позитивну оцінку кадастру, зазначивши, що документ відповідає всім вимогам комітету відповідності Кіотського протоколу, підкреслив чиновник.

За словами Хабатюка, кадастр 2011 значно відрізняється від аналогічного документу 2010 року.

"Якщо подивитися на кількість поліпшень, було приблизно близько 107 поліпшень за класифікацією міжнародних експертів. Загалом кадастр як документ виріс на 200 сторінок - це кількісні показники", - зазначив фахівець.

"Ці висновки є хорошою підставою для кінцевого звіту. Після звіту Україна зможе подати заявку на відновлення в системі міжнародної торгівлі квотами на викиди парникових газів. У березні 2012 року нам можуть повернути", - заявив чиновник.

Співробітник Нацагентства екологічних інвестицій також зазначив, що за час відсторонення Україні від механізмів Кіотського протоколу країна і приватні підприємства не повинні понести збитки.

Як повідомлялося, нещодавно комітет з дотримання Кіотського протоколу Конвенції ООН із змін клімату 12 жовтня 2011 призупинив участь України в міжнародній торгівлі квотами на викиди парникових.

Кіотський протокол прийнятий в Кіото 12 грудня 1997 року і набув чинності 16 лютого 2005 року.

У ньому визначені порядок і принципи спільного виконання зобов'язань із скорочення парникових викидів шляхом укладення спеціальних угод між сторонами протоколу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування