Дипломат: Питання Тимошенко – не питання поваги до Януковича

Середа, 19 жовтня 2011, 08:30

Євросоюз вважає, що питання про притягнення екс-прем’єра України Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності – не питання поваги чи неповаги до керівництва України.

Про це заявив високопоставлений дипломат ЄС кореспонденту УНІАН у Брюсселі, коментуючи заяву президента України Віктора Януковича західним ЗМІ.

"Для нас це – не питання поваги до українського керівництва, це – проблема функціонування юстиції, здійснення чесного, незалежного, прозорого судового процесу за міжнародними стандартами", - сказав дипломат.

Він наголосив, що ЄС і надалі готовий продовжувати переговори з Україною на технічному рівні щодо укладення угоди про асоціацію, і наступний раунд таких переговорів відбудеться наступного тижня в Києві.

"Україна – дуже важливий партнер для нас, однак фундаментальні принципи повинні поважатися", - підкреслив дипломат.

Саме цим він пояснив рішення ЄС відкласти візит Януковича до Брюсселя до більш сприятливих часів.

"Про що ми могли б говорити зараз? Тільки ще і ще раз нагадувати про те, що вже було сказано публічно щодо демократії, верховенства права та чесного судового процесу?", - запитав дипломат.

При цьому, за його словами, головною метою зустрічей з Януковичем було вирішити основні проблемні питання, які ще залишилися в рамках переговорів про угоду про асоціацію з Україною.

Як відомо, у вівторок президенти Європейської Ради Герман Ван Ромпей та Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу разом з Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС Кетрін Ештон вирішили відкласти візит Януковича до Брюсселя до "більш сприятливих часів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування