У Криму затримали активістів Яценюка

Середа, 19 жовтня 2011, 18:23

У Сімферополі затримали двох активістів партії "Фронт змін", які інформували громадян про акцію "Україна проти Януковича!".

Тимофій Тимофєєв і Володимир Прокофьєв були затримані 19 жовтня близько 17.00, повідомляє прес-служба.

Вони були в наметі акції в районі Москільця на вул. Гагаріна. Їх відвезли у відділок міліції Залізничного району на вулиці Павленка, 1.

Наразі затримані перебувають у відділку, туди прибули керівники сімферопольського осередку партії та координатор акції в столиці Криму Сергій Ковальський.

Як повідомили представникам партії у відділку міліції, до них надійшов дзвінок від заступника мера Сімферополя, який особисто дав вказівку негайно прибрати намет "Фронту змін".

Партія повідомляє, що це вже другий випадок затримання в Криму активістів "Фронту змін".

17 жовтня в Керчі Ольгу Сімакову та Дениса Воїнова кілька годин протримали в місцевому РОВС. Лише після втручання керівництва осередку партії їх випустили.

Проти керівника міського осередку було порушено адміністративну справу за статтею: "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій".

При цьому у "Фронту змін" повідомляють, що "органи місцевого самоврядування були у встановленому порядку повідомлені про проведення заходів у Керчі, а жодні збори, мітинги, вуличні походи або демонстрації не проводилися".

Арсеній Яценюк направив до генпрокурора депутатське звернення з вимогою розібратися, чому були неправомірно затримані активісти "Фронту змін" і вилучений намет.

Акція "Україна проти Януковича" була оголошена 12 жовтня, її ціль збір підписів за відставку президента Віктора Януковича.

Прес-служба повідомляє, що зібрано близько 100 тисяч підписів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування