Тимошенко не розкрили суть обвинувачень по боргах ЄЕСУ

Четвер, 20 жовтня 2011, 08:29

Слідчий не зміг пояснити захисту Юлії Тимошенко суть обвинувачень у справі про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Про це розповів "Комерсанту-Україна" адвокат екс-прем'єра у цій справі Сергій Власенко.

"Ми почали задавати йому найпростіші питання, на які він не міг дати відповідь, тому почав переказувати постанову (про притягнення Тимошенко як обвинувачуваної). Ми запитували, у чому суть обвинувачення, просили сформулювати його, але відповідь на це питання ми так і не отримали", - розповів Власенко про хід допиту. 

За його словами, "слідчий був змушений перепред’являти обвинувачення (Тимошенко), тому що все, що він робив до цього, було незаконним, і він це сам розумів".

Власенко повідомив, що в середу він був у СІЗО з Юлією Тимошенко, але слідчі дії в справі про борги ЄЕСУ в той день не проводилися.

"Про плани слідства нас не інформують – у найкращому разі попереджають за годину. А якщо ти, не дай Боже, спізнився, тобі кажуть, що тут уже призначений державою адвокат", - поскаржився захисник.

Раніше генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що Тимошенко 18 жовтня була допитана в СІЗО як обвинувачувана в справі про борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Цю, вже четверту на даний момент кримінальну справу, Служба безпеки України порушила у відношенні Тимошенко 12 жовтня.

Її обвинувачують у тому, що в 1990-х вона разом із тодішнім прем'єр-міністром Павлом Лазаренком переклала на державу борг своєї корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ на суму $405,5 млн. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування