Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каддафі поховають у "секретному місці". У нього був золотий пістолет

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 11:06

Лівійський лідер Муаммар Каддафі буде похований найближчим часом за мусульманськими законами.

Про це повідомив телеканал Al Jazeera.

Однак поки місце поховання залишається в таємниці.

Раніше повідомлялося, що тіло вбитого в четвер у Сірті Каддафі доставлене в одну з мечетей Місрати для здійснення похоронного омивання.

За даними Національної перехідної ради, Каддафі помер після того, як його захопили в бою між його прихильниками й опонентами. Це ж підтвердив лікар, що робив розтин.

"Машина [у якій везли Каддафі після захоплення] виявилася в зоні перестрілки революціонерів і сил Каддафі, одна куля потрапила йому в голову", - заявив в.о. прем'єра Махмуд Джибріл, посилаючись на висновок експертів, передає ВВС.

У свою чергу Associated press представило відео, на якому солдати, що схопили Каддафі, кричать: "Не вбивайте його, він нам потрібний живим!".

Також, за даними Національної перехідної ради Лівії, скинутий лівійський лідер був захоплений і помер від отриманих поранень під час штурму міста Сірт.

Один із солдатів, що був присутній при цьому, розповів, що після захоплення вони не били Каддафі.

"Ми його ледь вдарили спочатку, і більше не били... Коли його захопили, у нього був золотий пістолет", - розповів він.

У свою чергу генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен в своєму Твіттер написав, що альянс має намір припинити свою операцію в Лівії.

Як відомо, Каддафі помер у четвер від поранень отриманих під час його захоплення. Воєнні дії в Лівії почалися після акції протесту у другому за розміром місті Бенгазі проти Каддафі, що знаходився при владі понад 40 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування