Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС каже, що українцям не почали частіше відмовляти у візах

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 16:25

Міністерство закордонних справ спростовує інформацію про збільшення відмов у видачі віз громадянам України країнами Європейського Союзу.

Про це заявив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, повідомляють Українські новини.

"МЗС зазначає, що ця інформація не відповідає дійсності. Подібні заяви є політичними спекуляціями, метою яких є створення непотрібного напруження в українському суспільстві й введення його в оману", - сказано в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що відмова в оформленні італійських віз команді України з карате пов'язана з вимогою підтвердження запланованої поїздки Олімпійським комітетом Італії для отримання віз представниками Всеукраїнської громадської організації "Федерація фунакоші шотокан карате України".

Українські спортсмени були сповіщені про це 4 жовтня, однак таке підтвердження надано не було, додали у відомстві.

Для запобігання подібним ситуаціям у подальшому МЗС рекомендує українським спортсменам, які мають брати участь у міжнародних турнірах, "тісно співпрацювати в питаннях організації закордонних поїздок з державними органами, відповідальними за питання спорту, а також Національним олімпійським комітетом".

У МЗС також заявили, що кількість візових відмов зменшилася з 5% в 2009 році до 4% - в 2010 році, порівняно з 2009 роком загальна кількість виданих віз збільшилася на 70 тис. в 2010 році й досягла 1,07 млн віз, частка багаторазових віз перевищила показники минулих років і досягла 27,26%.

Як відомо, екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель заявила, що європейські дипломати прийняли рішення скоротити на 70% видачу Шенгенських віз українцям.

Днями візи для поїздки в Італію на чемпіонат світу з карате не видали українській команді, яка, на переконання тренера, мала серйозні шанси на перемогу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування