Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Кучми наполягає, що "плівки Мельниченка" фальсифікат

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 22:23

Записи, зроблені екс-майором Управління держохорони Миколою Мельниченко не лише незаконні, але й сфальсифіковані.

Про це заявили захисники екс-президента Леоніда Кучми Віктор Петруненко і Сергій Ульянов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо підкреслити, що "записи Мельниченка" не тільки незаконні за юридичною природою, а й сфальсифіковані за своїм змістом", - зазначили вони.

"Треба встановити: хто і яким чином робив записи, хто здійснював їх обробку, монтаж і фальсифікацію, хто визначав зміст фальсифікованих записів і час, і спосіб їх оприлюднення. Саме це має бути досліджено правоохоронними органами", - вважають адвокати.

Також Петруненко і Ульянов підкреслили, що для них було очевидним, що "записи Мельниченка" отримані незаконним шляхом, і не є доказами.

"Для нас, як юристів, з самого початку було очевидним, що "записи Мельниченка" отримані незаконним шляхом, і не є доказами, на яких може ґрунтуватися звинувачення другого президента України. Після рішення Конституційного суду від 20 жовтня 2011 року цей факт став беззастережним", - зазначили захисники Кучми.
    
Адвокати наголошують, що, тільки давши відповіді на ці питання можна встановити справжніх замовників і організаторів "касетного скандалу" і трагічних подій з Георгієм Гонгадзе.

Як відомо, Конституційний суд у п'ятницю оприлюднив рішення, згідно з яким, обвинувачення у вчиненні злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституції або з порушенням законів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування